Primul Centru Educațional HAAS din R. Moldova, inaugurat la Colegiul de Inginerie din Strășeni

La 15 noiembrie 2019, în incinta Colegiului de Inginerie din Strășeni (CIS), a avut loc deschiderea oficială a Centrului Educațional HAAS – cea mai performantă instituție tehnico profesională din țară, este cea de-a 137-a instituție de acest gen la nivel mondial.

 

Rețeaua HTEC este o inițiativă orientată spre industrie și educație, care permite instituțiilor de învățământ profesional – tehnic să achiziționeze cele mai noi mașini-unelte CNC și echipamente auxiliare, software și materiale educaționale aferente. HTEC oferă studenților o experiență educativă relevantă de înaltă tehnologie, pregătește mașiniști, programatori și ingineri CNC capabili să lucreze independent, având cunoștințe solide de operare și reglare a utilajelor cu software. Odată cu forța de muncă calificată, companiile antrenate în sectorul industrial vor avea tendința de a investi în echipamente performante.

 

 

Menționăm că, deschiderea Centrului Educațional este parte a evenimentului Moldova Business Week 2019, cel mai important eveniment în domeniul afacerilor din țară. În fiecare an forumul reunește un număr important de autorități, agenți economici din toate sectoarele economiei, importatori, exportatori, finanțatori, locali și de peste hotare.

 

Edificarea Centrului Educațional HAAS contribuie la consolidarea imaginii Municipiului Strășeni ca destinație investițională atractivă. Aceasta a fost posibilă datorită efortului considerabil al administrației Zonei Economice Libere „Bălți” și Partenerilor CIS.