Președintele APIP, dl Marin Ciobanu a avut o întrevedere cu dl Volker Höhnisch, președintele „TÜV Thüringen” – una dintre cele mai cunoscute Companii din lume în domeniul certificării

 

Mit Sicherheit in guten Händen!
Cu siguranță pe mâini bune!

 

Președintele APIP, dl Marin Ciobanu a avut o întrevedere la 09 iulie 2019 la Leipzig, Germania cu președintele „TÜV Thüringen”, dl Dipl.-Ing. Volker Höhnisch. Aceasta este o Companie internațională și una dintre cele mai cunoscute din lume în domeniul certificării ce oferă servicii în toate domeniile legate de siguranță și calitate.

 

Compania este specializată în analiza, expertiza, consultarea, planificarea, măsurarea, testarea, instruirea și certificarea în domenii precum echipamentele și produsele, transportul și calificarea. În plus, activitatea „TÜV Thüringen” vizează asigurarea utilizării optime a echipamentelor, a transporturilor, a sistemelor și a know-how-ului, contribuind astfel la consolidarea competitivității companiilor-clienți. Mai mult de 1000 de angajați sunt implicați în aceste activități în întreaga lume, dintre care mai mult de 600 în Germania.

 

Această întrevedere este importantă mai ales în contextul inițierii de către APIP și ZEL „Bălți” a Programului de Dezvoltare pentru Furnizorii Locali (PDFL). Acest Program este menit să faciliteze integrarea furnizorilor locali, în special din rândul IMM, în lanțurile valorice internaționale, prin promovarea cadrul acestora a standardelor înalte de producere, organizaționale, de management și a legăturilor cu companiile multinaționale (CMN) investitoare în sectorul automotiv din Republica Moldova. În rezultat, furnizorii locali vor avea posibilitate să obțină cunoștințe, know-how și deprinderi mai bune în domeniul managementului, tehnologiei, planificării afacerilor, finanțelor, contabilității, marketingului, managementului resurselor umane, organizării, proiectării, și proceselor de producție, ceea ce le va oferi o performanță de afaceri mai bună în ceea ce privește capacitatea de a încheia contracte cu filialele locale ale CMN-urilor și a altor investitori străini din Moldova.

 

În acest sens, conducerea companiei TÜV Thüringen intenționează să efectueze la începutul lunii septembrie, o vizită în Moldova, pentru a se documenta pe viu referitor la situația din sectorul automotiv și economia Republicii Moldova. În rezultatul vizitei, compania va lua o decizie finală referitoare la posibilitatea deschiderii a unei reprezentanțe la Chișinău pentru prestarea serviciilor de certificare și testare. În plus, reprezentanții companiei intenționează să participe la mijlocul lunii noiembrie, la Forumul Moldova Business Week, unde, în cadrul „Automotive Cluster Day” vor face o prezentare a serviciilor companiei și a posibilităților de colaborare cu partenerii/clienții din Republica Moldova.