O delegație a APIP a efectuat o vizită de studiu la „CZECHINVEST” și Moravian-Silesian Automotive Cluster din Republica Cehă

O delegație a Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare (APIP), a efectuat în perioada 8-9 august 2018 o vizită de studiu la Agenția pentru Investiții și Dezvoltarea Afacerilor din Cehia „CZECHINVEST”. Aceasta a avut loc în contextul lansării Programului de Suport pentru Furnizorii Locali (R. Moldova) din domeniul automotive. 

 

Partea cehă a prezentat experiența lor în lansarea unui astfel de program în perioada 2001-2006 care este considerat unul dintre cele de mai succes programe din lume.

 

Vizită de studiu la Agenția pentru Investiții și Dezvoltarea Afacerilor din Cehia „CZECHINVEST”

 

De asemenea, delagația APIP a avut o întrevedere și cu reprezentanții Moravian-Silesian Automotive Cluster.

Ladislav Glogar, directorul acestui Cluster a pezentat istoria creării Cluster-ului și experiența lor din domeniu, ce va servi un bun exemplu pentru dezvoltarea „Moldova Automotive Cluster”.

 

Ladislav Glogar, directorul Moravian-Silesian Automotive Cluster din Cehia

 

Programul de Suport pentru Furnizorii Locali din R. Moldova, are drept scop conectarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii la lanțurile valorice internaționale din domeniul automotive prin intermediul furnizării de componente către companiile multinaltionale investitoare din acest sector în țara noastră.