Noi investiții majore pentru Moldova

Două companii străine mari sînt gata sa lanseze în viitorul apropiat, în Republica Moldova, proiecte de investiții majore, printre care se numără crearea de aproximativ 7000 noi locuri de muncă în sudul și centrul țării. Este vorba de construcția/reconstrucția spaţiilor industriale la Cahul (circa 30 de mii de metri pătraţi) şi la Străşeni (circa 20 de mii de metri pătraţi). 

Aceste proiecte ar putea fi realizate pe parcursul a doi ani şi vor contribui esenţial la dezvoltarea economică a ţării, relatează Noi.md.

Anunțul în cauză a fost făcut de către preşedintele Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare (APIP), Marin Ciobanu, care a specificat că companiile şi-au exprimat disponibilitatea de a lansa proiecte investiţionale în Republica Moldova în urma unor consultări ale membrilor Asociaţiei, purtate cu un șir de corporații internaționale, împreună cu echipa de atragere a investițiilor de pe lîngă prim-ministru.

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a menţionat că Republica Moldova are nevoie de investiţii străine directe şi a dat asigurări că Guvernul va susţine astfel de proiecte, inclusiv prin acordarea facilităților administrative şi vamale şi prin contribuţii investiţionale în infrastructură. Premierul a mai subliniat importanţa formării profesionale a angajaţilor întreprinderilor nou-create, asigurarea condiţiilor bune de activitate şi acordarea salariilor competitive.

Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare a fost creată acum doi ani şi întruneşte peste 20 de companii care activează în ţara noastră.

Sursa: noi.md