Membru Nou.
Urăm bun venit noului membru al APIP, companiei BauTex Composites SRL

Ieri, 23 martie 2023, Domnul Marin CIOBANU, Președinte APIP a înmânat certificatul de membru companiei cu capital german, BauTex Composites SRL.

Compania germană BauTex este un producător renumit de țesături tehnice utilizate pentru consolidarea acoperișurilor, iahturilor, mașinilor, palelor pentru morile de vânt și pavajului carosabilului.

Compania deține 2 fabrici în Polonia și Rusia unde produce peste 120 de milioane de m2  de țesături pe an și înregistrează o cifră de afaceri anuală este de peste 75 de milioane de Euro.

În Republica Moldova, BauTex Composites SRL s-a înregistrat la finele anului 2021 și își desfășoară activitatea în subzona din or. Strășeni a Zonei Economice Libere ,,Bălți”.

Până în prezent, compania a investit deja peste 16 milioane Euro în achiziționarea și utilarea fabricii de producție a țesăturilor și articolelor din fibră de sticlă și a creat deja peste 130 locuri de muncă.

Conform planului investițional, BauTex Composites SRL planifică să investească peste 16 milioane Euro, să genereze vânzări anuale de peste 50 milioane Euro și să creeze cca 300 locuri noi de muncă.

Totodată, în cadrul întrevederii de ieri compania BauTex Composites SRL a comunicat despre intenția de a-și extinde activitatea în Republica Moldova, în acest sens fiind preconizate investiții suplimentare semnificative.